1. Maak het fruit klaar : Was de druiven en snijd ze doormidden of in vieren. Snijd de vijgen in partjes. Zet het fruit even opzij.

  2. Toast het brood : Grill de sneetjes brood in een droge pan of broodrooster tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

  3. Meng de geitenkaas : Roer de geitenkaas los met de honing, een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Liever een smeuïger resultaat? Voeg dan een lepel room of natuuryoghurt toe.

  4. Marineer het fruit : Meng de vijgen en druiven in een kom met de olijfolie en balsamico. Kruid lichtjes bij met zout en peper. Laat ongeveer 10 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken.

  5. Stel je toast samen : Smeer op elke toast een royale laag honing-geitenkaas. Verdeel daarover de gemarineerde vruchten.

  6. Werk af en serveer : Werk af met blaadjes munt voor een frisse toets. Serveer meteen, bijvoorbeeld met een slaatje van rucola of jonge scheutjes.

Recepten

Ideeën nodig voor evenwichtige en heerlijke recepten?
Een heerlijk ontbijt, een licht diner, een burgeravond of toastjes om te delen… Jacquetbrood* is een eindeloze bron van inspiratie voor je maaltijden.
VRIJ SPEL VOOR PLEZIER !

Pour votre santé, évitez de manger trop gras, trop sucré, trop salé.

*Speciale broden.