1. Maak de bechamelsaus : Smelt de boter op een zacht vuurtje in een kleine kookpan. Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot je een gladde roux hebt. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf goed kloppen zodat je geen klonters krijgt. Laat een paar minuten indikken tot je een mooie, gladde saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

  2. Stel je croque-monsieurs samen : Smeer twee sneden brood in met een laagje bechamelsaus. Leg er een plakje ham op, strooi er wat geraspte kaas over en dek af met een tweede sneetje brood. Smeer ook de bovenkant van de croques in met een royale laag bechamel en werk af met nog wat geraspte kaas.

  3. De oven in : Laat de croques gratineren in een voorverwarmde oven op 200 °C (heteluchtstand) gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze mooi goudbruin en smeuïg zijn. Tip: voor een extra krokant korstje kan je ze op het einde nog 2 minuutjes onder de grill leggen.

  4. Afwerken en serveren : Werk af met wat fijngesneden bieslook voor een frisse toets. Serveer warm, bijvoorbeeld met een slaatje van veldsla of rucola. Geniet van deze bistrotklassieker in een nieuw jasje – smeuïg vanbinnen en lekker krokant vanbuiten.

Recepten

Ideeën nodig voor evenwichtige en heerlijke recepten?
Een heerlijk ontbijt, een licht diner, een burgeravond of toastjes om te delen… Jacquetbrood* is een eindeloze bron van inspiratie voor je maaltijden.
VRIJ SPEL VOOR PLEZIER !

Pour votre santé, évitez de manger trop gras, trop sucré, trop salé.

*Speciale broden.