

-
Snijd de komkommer in fijne reepjes met een dunschiller. Doe de komkommer in een slakom, voeg de olijfolie en het sap van een halve citroen toe. Breng lichtjes op smaak met zout en zet opzij in de koelkast terwijl je de rest van het recept klaarmaakt.
-
Scheid het eigeel van het eiwit. Meng de bloem met het bier en roer dan de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten goed stijf en voeg ze voorzichtig toe aan het bloemmengsel. Dompel de visfilets onder in het beslag.
-
Verhit de frituurolie tot 180 °C in een friteuse of grote pan. Bak de visfilets zo’n 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de filets uitlekken op keukenpapier.
-
Rooster de hamburgerbroodjes* even. Besmeer de onderste helft met een eetlepel tartaarsaus. Voeg per hamburger twee blaadjes sla, een gebakken visfilet en enkele reepjes komkommer toe. Sluit ten slotte met de bovenste helft. Dien deze huisbereide Fish & Chips hamburgers op met knapperige Belgische frietjes.