

-
Bereid de gekaramelliseerde uien : Smelt de boter in een pan op een zacht vuur. Voeg de fijngesneden uienringen toe en laat 10 à 15 minuten zachtjes garen. Roer regelmatig. Voeg op het einde de bruine suiker toe en laat karamelliseren tot de uienringen goudbruin en smeuïg zijn. Zet opzij.
-
Toast de burgerbroodjes : Snijd de broodjes doormidden en toast ze kort in een pan of broodrooster. Zo krijgen ze een knapperige buitenkant en blijven ze zacht vanbinnen.
-
Bak de burgers : Bak de runderburgers in een hete pan. Kruid met peper en zout. Leg op het einde een sneetje kaas op elk stuk vlees en laat zachtjes smelten.
-
Stel de burger samen : Smeer wat saus op de onderste helft van het broodje. Leg er wat sla en een plak tomaat op, dan de warme burger met gesmolten kaas. Lepel er de gekaramelliseerde uienringen over en dek af met de bovenkant van het broodje.
-
Tip: Serveer met zelfgemaakte frietjes, of frieten lekker ouderwets gebakken in ossevet zoals bij de echte frituur. Werk af met artisanale mayonaise of een pittige samuraisaus.